Меню
Навігація Система uCoz Counter-Strike 1.6 Counter-Strike:Source Counter-Strike: Global Offensive MineCraft Team Fortress 2 Все для Photoshop Мультимедія Онлайн Фільми
Головна » Файли »
18.30
Курсові реалії в умовах війни

1. Нацбанк
Не помилюся, якщо скажу, що саме він, "регулятор", його дії зараз - в самому центрі уваги. Напруженого, до вібрації в тиші, уваги. І кожен крок, кожна дія - тут же опиняється під мікроскопом для детального аналізу. Тому що час такий. НЕМАЄ вже неважного, все важливо.
Отже. Нацбанк не відмовився від проведення валютних аукціонів. Він їх проводитиме. Правда, ніхто не знає, як довго. Учора з'явився лист про сьогоднішній аукціон. Сьогодні - про завтрашній.
Знаєте... у мене мимоволі народилася асоціація: НБУ як сапер, що йде по мінному полю. Тільки без міношукача... Він дуже довго мацає ногою землю, перш ніж стати усією вагою... і дуже виразно розуміє, що наступний його крок може бути останній. І для глави НБУ - на цій посаді... і для банківської системи в цілому.
Проте, вистачить лірики, давайте про факти.
НБУ опустив офкурс до відмітки 15. Це нижня межа "задекларованого коридору". Тепер питання - що далі?
Версій всього 2. Чи НБУ зафіксує курс на відмітці 15. Чи - спробує продавити нижче.
Мене запитають - "А чому не розглянути версію, що курс піде вгору"?. Відповідаю. Тому що для цього НБУ було досить просто перестати проводити аукціони. Якщо він їх продовжив - то явно не з метою погнати долар вгору. Сподіваюся, хід думок зрозумілий, але якщо немає - я "розжую".
ЯКЩО курс стопориться... тобто НБУ фактично оголошує про новий "рубіж утримання". Це і добре, і погано одночасно. Добре - оскільки дається ринку деякий орієнтир. Погано - тому що, будь-яке утримання - дає погані меседжі продавцям. Краще вже продавити - і нехай поспішають продавати, поки дешевше не стало :)
2. Міжбанк
Сьогодні - 238, учора - 247. Це об'єми продажів в доларах. Вже 2 дні маємо крихітне, але зростання ... Радіти? Рано... Сподіватися? Так, цілком. Наближається кінець місяця... наближається час оплати всіляких податків. Потрібна буде гривня. А значить - продаватимуть... куди подінуться.
Інше не те, що розстроює, ні - просто викликає жаль. Усі потуги НБУ міжбанк просто ігнорує. Що ми бачимо по цифрах - на гілці "Міжбанк"? Опустилися нижче 16-и. Вже добре. Але далі не пішли. Є попит по цих цифрах - значить, нижче і не підуть.
Таким чином, НБУ зі своїм офкурсом йде вниз... а міжбанк стоїть на місці і махає йому хусточкою...
А без "просідання" міжбанку - ні про яке зниження і готівкового курсу говорити не доводиться.
3. Готівковий валютний ринок
Тут "тиша та гладінь"... Учора обійняли 16,05, сьогодні - 16-ку. І що? Хтось чекає 15,50? А даремно...
Спробую пояснити - і відразу розвіяти непотрібні надії. Те, що відбувається на готівковому валютному ринку, на мові трейдерів називається "Проторговування рівня". Простіше кажучи, ринок ЗВИКАЄ до нового психологічного рівня. Фактично, вже усі ЗМИРИЛИСЯ з новою цифрою. "16 - це 2 по 8". От і все. І нікому не цікаво, що зарплати не виросли за рік, а часто - навіть впали. Що купівельний попит падає на очах... і цей Новий Рік принесе багато сюрпризів "продавцям під ялиночку"... Це зараз другорядне. А первинне те, що ринок ПРИЙНЯВ цю цифру.
І зараз переварює її. Ось що відбувається.
У окремих банках ЗРІДКА з'являється продаж доларів . По 100-180-190 в одні руки. Але в цілому... долар так і не з'явився. Навіть попри те, що курс чорного ринку і банків майже порівнявся... Причина банальна: люди до останнього тримають долари. Їх ніхто НЕ ЗДАЄ, народ тільки купує.
У кого з'являється гривня - навпаки, вичікують. І ще... хто чекає "просідання" курсу долара на Новий Рік, я ще раз повторюся: будете сильно розчаровані. Цього року його не буде. Тому що народ вже запас гривню на подарунки-покупки, і сильно здавати не буде...
В цілому... картина виглядає не як вершина перед відкатом вниз, а як горизонтальний майданчик перед черговим зростанням. Повірте, я сам в шоці від того, що відбувається... і був би радий помилятися. Але ось зараз, якраз... все дуже очевидно і зрозуміло.
4. Банківська система
VAB і "Міський комерційний банк" були тільки першими ластівками... Настає "велике банківське чищення". "Имэксбанк" - кандидат №1, я дуже сильно здивуюся, якщо до Нового року в нього не введуть ВА.
"Фінансова ініціатива" - ще один "труп" від Бахматюка. Його не валять лише тому, що чекають від .".ах якої людини" хоч краплю совісті - в сенсі, що він теж вкладе грошей у банк. Але оскільки він звик лише "виводити" (гроші за рубіж)... дарма чекають, як мені здається. Тобто введення ВА в "ФІ" - теж питання часу.
"Дельта"... дуже серйозне і непросте питання. Я до кінця не можу зрозуміти, що відбувається - я вже писав про це у банківських гілках... і, як говорив класик, "сам нэ хачу"...
Ну і купа всякої дрібниці пузатої на зразок "Златобанка", "Першого", "мийок" тих, що залишилися...
Окремо... на острівці так би мовити... зручно розташувалися "Фінанси і Кредит" і "Надра". Самі розумієте, це ще не "Дельта", але вже і не VAB... і до речі, обоє на ладан дихають. Але ... ще роблять хорошу міну при поганій грі, ще тріпаються... і я навіть думаю, що випливуть і виживуть. Хоча зуб не дам...
В цілому, ніколи ще НБУ не робив так багато для розвалу банківської системи, як зробили Кубив і Гонтарева. Тут, як мовиться, "тільки штовхни - він і впаде".
І коли я бачу, що НБУ опускає офкурс, у вухах вже звучить шепіт "добрих людей" : ... "спеціально опускає, щоб дешевше валютні депозити віддати... потім"
Дуже сподіваюся, що я помиляюся. Дуже сподіваюся.


Переглядів: 352 | Додав: gargat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]