Меню
Навігація Система uCoz Counter-Strike 1.6 Counter-Strike:Source Counter-Strike: Global Offensive MineCraft Team Fortress 2 Все для Photoshop Мультимедія Онлайн Фільми
Головна » Файли »
10.29
Підключення роутер роутер

   Іноді вимагається збільшити діапазон роботи Вай фая. Але посилення антени роутера або установка потужнішої не завжди приносить бажаний результат. Що ж робити? А проблема вирішується просто, усього лише треба підключити роутер-роутер. Так, саме так, підключаючи один маршрутизатор до іншого, ми збільшуємо радіус дії Wi Fi сигналу майже удвічі. Де ж застосовується таказв'язка роутер до роутеру? Там де вимагається передати інтернет далі чим дістає Wi Fi сигнал. Приміром, у вашого сусіда на 2 поверсі нижче (чи вище) є інтернет і він готовий з вами "поділитися", але ось біда, сигнал нормально працює тільки в одній кімнаті, а в інших постійно пропадає. В цьому випадку ставите роутер в кімнаті, де сигнал хороший і роздаєте його вже своїм роутером. Те ж можна виконати і в приватному секторі.

Зразкова схема підключення роутер до роутеруа

 

 

 

 

Реалізація схеми підключення роутер роутер

   Є два способи послідовного підключення двох роутерів.Перший і найпростіший - це через дріт. Скоріш за все, він вам буде не цікавий, але я все одно скажу про нього декілька слів. Другий спосіб це підключення по безпровідному зв'язку (Wi - Fi), це питання трохи складніше, але розбирати його ми будемо детальніше.

Підключення двох роутеров через дріт

   Спершу, нам потрібний дріт вита пара (Кабель UTP) обжата з двох сторін завдовжки, рівною відстані міждвома роутерами . Потім візьмемо два будь-яких Wi Fi роутера і підключимоїх. Беремо перший роутер (той, на який налаштований інтернет) і підключаємо в порт "LAN" "Кабель UTP", в другий роутер (той, який передаватиме сигнал інтернету далі) вставляємо "UTP кабель" в порт "WAN". Все, тепер просто настроюємо обидва роутери, перший, - під вашого провайдера, а другий - під "динамічний ip". Як це зробити ви можете прочитати в цих статтях (налаштування роутера D link, Tp link, Zyxel, ASUS ).

 

Безпровідне підключення двох роутерів

 

   Цей тип підключення простий в плані фізичної роботи (не треба тягнути кабель з точки А в точку Б). Складність цього способу полягає в налаштуванні устаткування. Давайте розберемо його детальніше. Отже, нам потрібний будь-який Вай-фай роутер, до якого підключатиметься інтернет (надалі називатимемо його перший) і роутер який працює як точка доступу в "Режим репітера" (надалі називатимемо його Другою). Таких точок доступу безліч: дешеві і дорогі, я ж запропоную вам точку доступу від компаній Тп лінк "TP - Link TL - WA901N". Це "точка доступу" надійна і проста в налаштуваннях.

   Після того, як ми настроїли і підключили інтернет до першого роутера, встановлюємо і підключаємо комп'ютер до другого роутеру (до TP - Link TL - WA901N) . Тепер проведемо налаштування комп'ютера для з'єднання зточкою доступу. На прикладі операційної системи Windows 7 -> Йдемо в"Пуск" шукаємо там "Панель управління", знаходимо і тиснемо на "Мережу і Інтернет", далі "Центр управління мережами і загальним доступом". У лівій колонці меню знаходимо пункт "Зміна параметрів адаптера" заходимо, тиснемо правою клавішею миші на "Підключення полокальній мережі", у випадному списку вибираємо "Властивості". У списку з галочками виділяємо "Протокол Інтернету версії 4 (TPC/IPv4) " і тиснемо кнопку "властивості". Переставляємо точку на "Використати наступну IP адресу" і вносимо налаштування :

 

Тиснемо "ОК" .

 

   Тепер відкриваємо будь-який браузер і в адресному рядку вводимо 192.168.1.254 (це адреса точки за замовчуванням, вона має бути вказана на нижній частині точки, якщо там інша - вписуйте її). Після натисніть "Enter" або перейти. Повинне з'явитися вікно авторизації "Логін і Пароль" за умовчанням "admin і admin". Потрапивши на сторінку, в лівій колонці вибираємо: "Безпровідна мережа" -> "Налаштування безпровідної мережі". Навпроти напису "Режим роботи" вибираємо Універсальний ретранслятор.

 

Потім тиснемо кнопку "Пошук". У списку безпровідних мереж шукаємо нашу мережу і тиснемо "підключитися"

 

Після чого треба натиснути на кнопку "зберегти" і перезавантажити точку доступу.

Наступне що треба зробити, настроїти параметри безпеки. Йдемо в "Безпровідна мережа" потім вибираємо "Безпеку безпровідного з'єднання". Найголовніше виставити такі ж налаштування безпеки, як і на першому роутері, інакше точка не працюватиме як належить.

 

Ще раз перезавантажимо точку.

Далі нам треба переконатися, що точка працює як належить. Переходимо у вкладку "Стан" і оновлюючи сторінку дивимося на "Канал" якщо він змінюється значить проблеми з налаштуванням безпеки. Повертаємося і перевіряємо все ще раз. Також можнапоставити певний "канал" на першому пристрої.

 

Все, налаштування Безпровідного підключення двох роутерів завершено, тепер ви можете користуватися інтернетом.


Переглядів: 521 | Додав: gargat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]