[ Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Alex0159  
Форум » СПІЛКУВАННЯ » Новини » Orange анонсував футболку Sound Charge із зарядним пристроєм
Orange анонсував футболку Sound Charge із зарядним пристроєм
DeLiGhTДата: Середа, 2011-06-22, 09.29 | Повідомлення # 1
Провірений
Повідомлень: 1272
32767
Offline

Панель на передній стороні футболки, розміром з аркуш A4, виготовлена ​​з п'єзоелектричної плівки, яку можна знайти в hi-fi динаміках. Вона працює подібно величезному мікрофону. Так, коли звук деформує плівку, ці деформації перетворюються в електричний заряд.

Заряд накопичується в батарею-ресивер, від якої згодом можна буде зарядити якесь мобільний пристрій. Всі електричні частини футболки знімні, так що її можна буде легко випрати після завершення не дуже чистого уїк-енду.

Рівня шуму близько 80 дБ, який буде чути під час фестивалю, буде достатньо для вироблення футболкою 6 Вт електроенергії. Чого, в свою чергу, вистачить для живлення смартфона протягом усього уїк-енду.

Розробка Orange виглядає досить непогано, але було-б набагато цікавіше, якби всю електричну начинку вдалося куди-небудь сховати. Хочеться вірити, що в майбутньому подібна технологія може бути використана не тільки на шоу з потужним звуком, а й в більш спокійній обстановці, заряджаючи пристрою будинку від звуку телевізора або на вулиці від шуму проїжджаючих повз машин.


Форум » СПІЛКУВАННЯ » Новини » Orange анонсував футболку Sound Charge із зарядним пристроєм
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: