Меню
Навігація Система uCoz Counter-Strike 1.6 Counter-Strike:Source Counter-Strike: Global Offensive MineCraft Team Fortress 2 Все для Photoshop Мультимедія Онлайн Фільми
Головна » Файли »
16.46
15 червня 2011 не пропустіть повне місячне затемнення
Не пропустіть! 15 червня 2011 відбудеться повне місячне затемнення. Незважаючи на те, що місячні затемнення не так вже й рідкісні, майбутнє буде відрізнятися тим, що цього разу Місяць пройде через центр тіні Землі. Останній раз подібне сталося 16 липня 2000 року, а наступне центральне повне місячне затемнення жителі Землі зможуть спостерігати тільки 27 липня 2018 року.
Місячне затемнення настає, коли Місяць входить у конус тіні, що відкидається Землею. Майбутню подію зможуть спостерігати жителі Нової Зеландії, Австралії, Азії, Африки, Європи (за винятком півночі Скандинавського півострова) та східної частини Південної Америки. Затемнення буде видно майже на всій території Росії за винятком Далекосхідного федерального округу, півночі Сибірського федерального округу, півночі Уральського федерального округу, Мурманської області і Нової землі. Найкращі умови для спостереження будуть в Північно-Кавказькому, Південному, Приволзькому федеральних округах, а також на півдні Уральського федерального округу. Що ж, залишається побажати лише ясного неба.


Затемнення почнеться о 18:22 за UTC - час всесвітнє (22:22 по Москві), а закінчиться о 22:22 UTC (2:02 мск). Фаза повного затемнення почнеться в 19:22 UTC (23:22 мск) і завершиться о 21:03 UTC (1:03 мск). Повністю Місяць буде знаходитися в тіні Землі 1:00 41 хвилину.


Під час затемнення Місяць не зникне повністю, а забарвиться на небі в темно-червоний колір. Цей ефект відбувається через те, що навіть у фазі повного затемнення Місяць продовжує освітлюватися сонячними променями, які проходять по дотичній до земної поверхні, розсіюються в атмосфері Землі і за рахунок цього частково досягають нашого природного супутника. Оскільки земна атмосфера найбільш прозора саме для променів червоно-помаранчевої частини спектру, то саме ці промені в більшій мірі і досягають поверхні Місяця. Це і пояснює забарвлення місячного диска під час затемнення в похмурі темно-червоні тони.


Нагадаємо, що в цьому році відбудеться ще одне повне місячне затемнення, яке можна буде спостерігати 10 грудня 2011.

Переглядів: 460 | Додав: DeLiGhT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]