Меню
Навігація Система uCoz Counter-Strike 1.6 Counter-Strike:Source Counter-Strike: Global Offensive MineCraft Team Fortress 2 Все для Photoshop Мультимедія Онлайн Фільми
Головна » Файли »
16.07
Євромарафон: приймаючі міста за день (НАЖИВО)
Дату року до старту Євро-2012 Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков та ще близько 50-ти журналістів відсвяткують в чотирьох українських приймаючих міста, а також у… повітрі. Сьогодні, 8-го червня, Борис Колесніков разом з медіа відвідає Київ, Львів, Харків та Донецьк, які вже за 365 днів прийматимуть матчі єврочемпіонату. 

Як тому й належить, офіційне джерело інформації про Євро-2012 в Україні – Інформаційний центр «Україна-2012» – оперативно повідомлятиме про заходи, події, у яких братимуть участь Віце-прем’єр, організатори та функціонери Євро-2012. В онлайн-режимі чекайте на нашому сайті повідомлень про висловлювання, коментарі та зауваження учасників одноденного євроаеротуру щодо процесів будівництва та стадій готовності ключових об’єктів-2012. Репортажі від кореспондента Інфоцентру з описом побаченого супроводжуватимуться фотосвітлинами з місця подій. І все це – НАЖИВО! 

Свою інспекцію приймаючими містами Віце-прем’єр розпочне зі Львова. У місті Лева Борис Колесніков огляне стадіон, а також зустрінеться з львівськими керівниками щодо виробництва до Євро-2012 компанією «Рено» автомобілів швидкої медичної допомоги. У Харкові Міністр проінспектує аеропорт, де буде проведене тестування пропускної спроможності нового терміналу. У столиці Донбасу Віце-прем’єр побуває на будівельному майданчику аеропорту та проекскурсує «Донбас Арену». 

Наостанок, орієнтовно о 19 годині, керівник Міністерства інфраструктури перевірить хід будівництва терміналу D аеропорту «Бориспіль», основного терміналу Євро-2012, а також проведе підсумковий брифінг. 

(8:06) Літак з делегацією приземлився в аеропорту «Львів». Команду зустріли голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, голова Департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний та начальник ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро-2012 у м. Львові» Володимир Шадрін. До складу інспекційної групи, яку очолює Борис Колесніков, також увійшли, зокрема, президент федерації футболу України Григорій Суркіс та директор місцевого організаційного комітету Маркіян Лубківський. Після короткої наради біля презентаційних стендів Євро-2012 та «Олімпійська надія-2022» делегація на чолі з Віце-прем’єром вирушила на львівський стадіон. 

,

Для відкриття львівської арени вже шукають творчі колективи 

(8:37) Делегація прибула на львівську арену Євро-2012. Екскурсію журналістам та представника інспекторської групи провів директор компанії «Альтком» з будівництва стадіону Василь Огородник. За його словами, наразі на стадіоні готують дренаж поля, влаштовують західну VIP-трибуну, монтують дах, улаштовують огородження стадіону та здійснюють благоустрій території. 

Бориса Колеснікова найбільше цікавить питання готовності газону, даху, інженерних мереж та автоматики. «Потрібно провести переговори з керівником ФК «Карпат» (Львів) Петром Димінським, щоб львівська арена приймала якомога більше матчів цієї команди. Чим більше на весні наступного року «Карпати» тут зіграють матчів, тим надійнішим буде стадіон», – зазначив Віце-прем’єр. 

Як розповів Василь Огородник, дах стадіону буде готовий до кінця серпня місяця, а поле до – 15 вересня. Через півтора місяці на об’єкт має прибути табло. Його загальна вага становитиме 6,7 тонн.  Стадіон планують завершити в жовтні цього року. В свою чергу Борис Колесніков висловив упевненість в тому, що євростадіон у Львові буде готовий вчасно. «Одним словом, все буде готове вчасно. Нам потрібно шукати артистів та творчі колективи для відкриття арени», – зауважив Віце-прем’єр. 


За його словами, готується план експлуатації об’єкту. «Він передбачає, що стадіон увійде у власність НСК «Олімпійський» та ДП «Льодові арени». Це дозволить задавати одну ціну на квитки на стадіоні що в Києві, що у Львові. Якщо у Львові побудують льодову арену, вона також увійде до управління вищезазначеною структури», – розповів Борис Колесніков. 

Найближчим часом буде укладено угоду з катеринговою фірмою, яка забезпечить стадіон фаст-фудами та закладами харчування. Під час матчів на арені працюватимуть 19 кіосків з продажу їжі та напоїв загальною площею 675 квадратних метрів, а також ресторан бізнес-класу на 400 осіб та спорт-бар. 
На сьогодні загальний стан готовності стадіону (загальнобудівельні роботи без врахування інфраструктури) – 65%, даху – 70% На об’єкті в середньому працює 1010 осіб та 70 одиниць техніки. Роботи ведуться цілодобово. 

(9:28) Гості міста Лева прибули на Площу Ринок, де відвідали Оперний театр міста. Наразі члени інспекційної групи очікують на церемонію вручення автомобілів швидкої допомоги «Рено-ЛАЗ» для потреб Львова на Євро-2012. Приїзд делегації викликав значний інтерес з боку громади та журналістів приймаючого міста. 

reno-LAZ.JPG(9:39) Розпочалась урочиста церемонія передачі автомобілів швидкої допомоги «Рено-ЛАЗ» перед Оперним театром. З вітальним словом виступили Віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков, голова ЛОДА Михайло Цимбалюк, посол Франції в Україні Жак Фор, генеральний директор «Рено» Україна» Марк ле Грасьє. Холдинг ЛАЗ та «Рено» Україна» організували запуск спільного проекту. За словами Бориса Колеснікова, протягом кількох місяців завод ЛАЗ освоїть частину виробництва карет швидкої допомоги. Поки що представлені автомобілі французької збірки. «До Євро-2012 в Україні з’являться від 250 до 400 таких медичних карет. Наразі ми вивчаємо потреби кожного з приймаючих міст», – повідомив Віце-прем’єр. 

(10:14) Делегати здійснили огляд вулиць міста та ознайомилися зі станом дорожньо-транспортної інфраструктури, після чого прибули до МА «Львів», аби здійснити переліт до місця другої зупинки дня в Харкові. 

(12:11) Команда  прибула до аерпорту Харкова. Делегацію зустрічали координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський, мер приймаючого Геннадій Кернес та голова облдержадміністрації Михайло Добкін. Після цього члени інспекційної групи здійснили огляд МА  «Харків», зокрема, перону та нового терміналу, де тестують пропускну спроможність. За словами директор турніру в Україні Маркіяна Лубківського, тестування покаже яку реальну кількість пасажирів зможе обслуговувати новий аеровокзал. В свою чергу, Олександр Ярославський повідомив, що до 20 липня буде зданий тимчасовий термінал, а до 20 вересня завершать реконструкцію існуючого. «До кінця вересня всі три термінали до Євро будуть готові», – наголосив головний інвестор підготовки міста до ЧЄ. 

В Харкові тестують можливості нового терміналу 

(13:26) Участь у тестуванні пропускної спроможності нового терміналу МА «Харків» беруть 1300 студентів харківських ВУЗів та 120 волонтерів. Спостерігати за перебігом заходу мають змогу представники медіа, офіційної делегації та громадскості. 

Як розповів генеральний директор харківського аеропорту Володимир Васильченко, учасники тестування були поділені на 8 рейсів в середньому по 160 чоловік. Спочатку відпрацьовується відліт пасажирів, а потім – приліт. Це пов’язано з тим, що в день проведення матчів чемпіонату Європи організація прийому пасажирів буде орієнтована на масовий наплив вболівальників спочатку в один бік, а потім в інший. 

За словами пана Васильченка, в комплекс підготовки МА «Харків» до Євро-2012 включено підготовка трьох терміналів – нового, існуючого та тимчасового, а також реконструкція аеродромного комплексу з будівництвом ЗПС. «Усі роботи в аеропорті будуть завершені до 15 грудня», – запевнив керівник аеропорту. 

Члени інспекційної групи також ознайомилися із засобами авіабезпеки, прикордонним контролем нового терміналу, організацією транспортування пасажирів до літаків, а також оглянули галерею аеровокзалу. 

(13:46) По завершенню оглядин аеропорту відбувся брифінг Віце-прем’єра Бориса Колеснікова та керівників приймаючого міста. Під час нього Міністр зачепив проблемні аспекти підготовки до чемпіонату. За словами очільника інфраструктурного відомства, авіаційна частина підготовки нового аеровокзалу не викликає жодних питань. «Сьогодні ми побачили як в екстремальних умов працює аеропорт «Харків». Щодо організації авіаційних питань немає жодних зауважень, а ті, що стосуються митного обслуговування пасажирів, треба вирішувати», – зазначив Борис Колесніков. 

В свою чергу міський голова приймаючого міста Харків зауважив, що проблемним питанням для Харкова залишаються дороги. «Якщо держава допоможе із вирішенням цього питання, всі шляхи міста будуть успішно підготовлені до чемпіонату. Харкову потрібно підготувати 62 дорогі, які знаходяться біля ОСК «Металіст» та на маршрутах, якими будуть рухатися вболівальники та родина УЄФА», – наголосив мер міста. 

На сьогодні рівень готовності аеропорту «Харків» (основа) складає 61%. Станом на 1 червня на об’єктах Євро-2012 Харкова виконано робіт на загальну суму 5425,6 млн грн, зокрема, в 2011 році – 965,2 млн грн. В стадії будівництва знаходяться 11 готелів, п’ять з яких проводять роботу з розширення номерного фонду. Створено п’ять туристичних маршрутів для ознайомлення гостей чемпіонату з культурною спадщиною Харківщини. 

(13:58) Делегація на чолі з Борисом Колесніковим відбула до Донецька. 

(14:35.) В аеропорті столиці Донбасу інспекторську групу зустрів голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк. 


(14:56) Віце-прем’єр Борис Колесніков разом з функціонерами Євро та медіа-делегацією проінспектували підготовку аеропорту «Донецьк» до Євро-2012. Зокрема, ознайомилися з реконструкцією перонів та будівництвом пожежно-рятувальної станції на п’ять автомобілів, яка до вересня буде введена в експлуатацію. Члени делегації також ознайомилися з будівництвом аеродромно-диспетчерської вежі. Наразі тут ведуться оздоблювальні роботи. Запуск АДВ та старт керуванням польотами планується з листопада-грудня цього року. Інспекція також проїхалася новою ЗПС довжиною 4 км та шириною 60 метрів. Об’єкт, який за оцінками спеціалістів буде одним з найкращих у Східній Європі, прийматиме літаки будь-яких типів вже з 28 липня.

Переглядів: 416 | Додав: DeLiGhT | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]