Меню
Навігація Система uCoz Counter-Strike 1.6 Counter-Strike:Source Counter-Strike: Global Offensive MineCraft Team Fortress 2 Все для Photoshop Мультимедія Онлайн Фільми
Головна » Файли »
20.36
Гран Прі Іспанії: Кваліфікація

Перед етапом в Барселоні багато команд серйозно оновили машини, але не всі новинки виявились ефективними, а нове заднє антикрило на машинах Ferrari вранці в суботу було заборонено FIA, так що інженерам Скудерії довелося поставити минулої версію, яка використовувалася в Туреччині.
 Ще одним викликом стала поява нового жорсткого складу гуми Pirelli - шинники збільшили його ресурс, але гума виявилася повільною і на вільних заїздах поступалася в швидкості м'якому складу близько двох секунд на колі. З огляду на необхідність зберегти максимум комплектів м'якої гуми для завтрашньої гонки, команди намагалися уникнути її використання в першій кваліфікаційній сесії.
 Непросте завдання довелося вирішувати інженерам і механікам Lotus Renault - вранці машина Ніка Хайдфельда загорілася на трасі через тріщини у вихлопній трубі. Ушкодження виявилися серйозними - довелося замінити двигун і багато елементів задньої підвіски. Команда робила все можливе, але Нік не зміг виїхати на трасу і вибув з подальшої боротьби, разом з Баррікелло (у бразильця виникли проблеми з коробкою передач), Глоком, Ліуцці, Картікеяном, Д'Амброзіо і Труллі.
 Протокол сесії очолив Міхаель Шумахер - 1:22.960, проїхав коло на м'якій гумі.Хейккі Ковалайненом вдалося вперше вивести Team Lotus в другу сесію на сухій трасі.
 У другій сесії Сутіл і ді Реста використовували жорстку гуму, поступившись у підсумку Ковалайненом. Крім них у фінальну сесію не змогли пробитися Буемі, Перес, Альгерсуарі і Кобаяші. Протокол очолив Себастьян Феттель - 1:21.540, Пастор Мальдонадо вперше за кар'єру пробився в першу десятку.
 На початку фінальної сесії першу спробу провели гонщики Red Bull Racing і McLaren, решта чекали останніх хвилин сесії. Міхаель Шумахер виїхав на трасу, але повернувся в бокси, не проїхавши кола. Тільки Алонсо вдалося змінити ситуацію в першій четвірці - іспанець випередив Баттона. Віталій Петров зайняв шосту сходинку, повторивши кращий результат у кар'єрі - з такої ж позиції росіянин стартував в Мельбурні.
 Як і в Туреччині, Уеббер та Феттель покинули машини ще до кінця сесії, зайнявши два перших рядки. На цей раз поул дістався Уебберу - сьомий у кар'єрі і перший у цьому сезоні, а на машині Феттеля виникли проблеми з KERS.
 Старт обіцяє бути цікавим, завтра багато що вирішить гума і оптимальна стратегія.

 


Переглядів: 371 | Додав: DeLiGhT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]