Меню
Навігація Система uCoz Counter-Strike 1.6 Counter-Strike:Source Counter-Strike: Global Offensive MineCraft Team Fortress 2 Все для Photoshop Мультимедія Онлайн Фільми
Головна » Файли »
14.32
Країна Титанік або скільки пасажирів врятуються?

Язик не повертається сказати "добрий вечір". Але я все ж спробую...
Добрий вечір всім!


Сьогодні я відступлю від традиційної схеми - і не описуватиму поточні події. А що тут описувати? Паніка у розпалі... Подекуди продавали по 19, а особливо яскраво вираженим лох*м що засиділися в гривні продавали навіть по 20 (випадки зафіксовані).
Я хочу сьогодні поміркувати про інше.

Отже.
Усі пам'ятають, як у кінці листопада була здійснена спам-атака на Приватбанк? Було це... числа 20-21 листопада... а незабаром почався Майдан, і усі забули про ці події. А даремно...
Всі добре знають, як створюються дефіцити. Дефіцит солі - і народ тягне куплену в 3-4 рази дорожче сіль десятками пачок. А через 3 тижні ціни на сіль знову падають - і сидить людина на кухні... дивиться на накуплену сіль і думає: "ну чи не дурень я?"
Нещодавно в 2 рази подорожчала гречка. Ну, це вже було - пам'ятаєте, при НікоЯничу? Тоді ще з Китаю гречку везли...
Колись, на фоні спалаху "свинячого грипу" - у декілька разів подорожчали часник і лимони.
А зараз... у нас зростання цін на долар :) Ну, якщо бути точним - не лише у нас. Долар росте у всьому світі - відносно євро, франка, фунта, юаня. російського рубля зрештою :) Ну і до гривні теж.
Але буває зростання об'єктивне, а буває...

Сусід-сусіду (обидва пенсіонери) : "Ти чув?! Долар буде по 25 гривень!" - "Та ти шо?!" - "Ага..."
І такі розмови вже на кожному кроці. Люди, які ніколи цих доларів і в руках не тримали, обговорюють зростання долара між обговоренням погоди і цін на газ...
А з екранів телевізорів, із сторінок інтернет ЗМІ - вже летять "одкровення" від "інсайдерів": "У Бюджеті закладений курс 25". Все! Зерно впало на благодатний грунт... А якщо сказали, що буде 25 - то по 18-19 ЦЕ ЩЕ ДЕШЕВО, ЧИ НЕ ТАК?

Можна скільки завгодно повторювати, що гривня падає внаслідок:
1) війни
2) розвалу економіки
3) падіння до критичного мінімума ЗВР
4) зростання ціни на нафту
5) розвалу економіки - а ні, розвал вже був :)
і так далі, і тому подібне. АЛЕ коли тиждень тому долар був нікому не потрібний по 17-17,10, а тепер його ГРЕБУТЬ по 18,50-19, при тому, що ЗА ЦЕЙ ТИЖДЕНЬ НЕ СТАЛОСЯ НІЧОГО такого, що могло б надати такого прискорення, то я мимоволі згадую той випадок з Приватом... або навіть зникнення солі в магазинах.

Отже, солі, тьху ти, доларів немає ніде. А тоді питання - а що ж банки збираються віддавати через 3 місяці?! ДЕ, тобто. ЗВІДКИ вони їх візьмуть, якщо зараз їх НЕМАЄ НІДЕ?! На хвилиночку поставте собі це питання.
Тут колега натякав, мовляв "пільговий відкуп" і таке інше. З усією повагою - але НЕ ВІРЮ :)
Правильно підказують, мовляв "у банків баланс рве, йде різке падіння пасивів через відттік депозитів" - ось тут вірю. Потрібно будь-якими шляхами "день простояти та ніч протриматися". А по-іншому ніяк.
Але ДЕ Ж ВОНИ ВІЗЬМУТЬ ДОЛАР?!

Значить, або він є... і його просто притримують... Чи його НЕМАЄ. Значить, банки розводять клієнтів. Причому найсолідніші...
У другому випадку - все ясно.
А ось в першому - ні. Навіщо банкам притримувати долар? Дивно, так?
Куди більше дивною виглядає позиція НБУ. Так, вони повністю усунулися від процесу. Ці їх "аукціони" привели до того, що різниця між банківським і "чорним" (реальним) курсом вже не 1 гривня, як в жовтні, а більше 2-х. І різниця продовжує рости. Де ж обіцяне "зближення" курсів?

Напрошується висновок: НБУ знає, що робить. Просто його мета не утримати долар до гривні, а задерти його як можна вище. Усі дії якраз вписуються в цю схему.
Ах так... ми ж забули, що долар росте у всьому світі і таке інше.
Ну, увесь світ мене зараз мало цікавить. А ось те, що долар росте в Росії - це погано. Для нас ПОГАНО.
Хоч би тому, що схему обміну гривня->доллар->рубль->гривня і тому подібне ніхто не відміняв. Усі помітили, що у нас перестав падати рубль до гривні? Він дійшов до 3-х і зупинився. А чому?
"Робота така..." (голосом Джигарханяна). Тому що вигідно... долар вимивається з країни, а замість нього везуть або контрабандний імпорт, або - гривню, куплену за рублі. Або ж рубль... який тут міняється.
Тому ті, хто радіють падінню рубля в Росії, як мінімум недалекоглядні... Поки він там впаде, нас тут поховають...

Йдемо далі. Усі кричать: "Буде 20... Буде 25". Кричать місяць, кричать два, кричать три... врешті-решт, усі починають це сприймати як Істину. Особливо коли "в долі" НБУ, що топить нацвалюту. Коли в цьому зацікавлена влада, Уряд (адже чим дешевша гривня - тим її більше можна надрукувати за отримані позики), зацікавлені олігархи (дорожче долар - менше піде на реприватизацію), зацікавлений ПАП, як один з найбільших олігархів... усі зацікавлені. Окрім нас :)
Якось невесело вийшло.


Наостанок, з приводу слів Рашкована. Вкладникам банків потрібно ВІДВИКАТИ від слова долар. Вам же УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ сказали : "Повернуть гривною". Якщо повернуть...


Переглядів: 406 | Додав: чітер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]