Меню
Навігація Система uCoz Counter-Strike 1.6 Counter-Strike:Source Counter-Strike: Global Offensive MineCraft Team Fortress 2 Все для Photoshop Мультимедія Онлайн Фільми
Головна » Файли »
19.02
The Economist: Похорони України продовжуються

Британське видання виражає стурбованість станом української економіки, крах якої негативно відобразиться на країнах Європи Економіка України в повному хаосі, до кінця року вона впаде на 10%. Якщо країна найближчим часом не змінить політичний курс, економіка може рухнути. Про це пише в редакційній статті британське видання The Economist.
 

Основним інструментом Заходу для допомоги Україні був Міжнародний валютний фонд (МВФ). У квітні фонд погодився надати Києву 17 мільярдів доларів впродовж двох років, в обмін на строгу бюджетну економію і боротьбу з корупцією. Інші донори зобов'язалися видати Україні менші суми. Цих грошей - $ 27 млрд в цілому, було досить, щоб уникнути дефолту і стимулювати економічне зростання України.
Поки Україна отримала близько $ 7 млрд. Цієї суми вистачає, щоб запобігти негайному дефолту, але не досить, щоб відновити економіку, постраждалу набагато більше, ніж хто-небудь прогнозував ще півроку тому. Зниження ВВП України склало в два рази більше, ніж прогнозував МВФ в квітні.

 

Споживачі стикаються з усе більш високими витратами на енергоносії, що імпортуються. Приватний капітал з інвесторами утік з країни, а гривня девальвується. Національна валюта, що досягла цього тижня найнижчої точки - 16 гривень за долар, вже втратила половину своєї вартості тільки за 2014 рік.


Ще в серпні МВФ підрахував, щоб не допустити "несприятливого сценарію", Україні буде необхідно притягнути кредитами і позиками додаткові $ 19 мільярдів за увесь 2015 рік. Навіть при тому, що боргове навантаження України виросло з 40% ВВП в 2013 році до біля 70% у теперішній час, і уряд, і МВФ досі стверджують, що країна може розрахуватися за своїми борговими виплатами. На думку The Economist це виглядає, м'яко кажучи, неправдоподібно.


Оскільки перспектива хаосу за замовчуванням стримуватиме інвесторів, Україна за підтримки МВФ повинна почати переговори про реструктуризацію своїх державних цінних паперів прямо зараз, вважають аналітики видання.
"Західні уряди повинні чітко розуміти тепер, що вони надаватимуть Україні набагато більше засобів. Зокрема, Америка могла б бути щедрішою; вона досі обмежилася одним жалюгідним мільярдом доларів", - говориться в статті.


У 2015 році Україні буде потрібна додаткова допомога, ймовірно, принаймні, на суму не менше $ 20 мільярдів, констатує редакція.


Переглядів: 341 | Додав: gargat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]