Меню
Навігація Система uCoz Counter-Strike 1.6 Counter-Strike:Source Counter-Strike: Global Offensive MineCraft Team Fortress 2 Все для Photoshop Мультимедія Онлайн Фільми
Головна » Файли »
00.42
Зупинити зростання курсу - місія нездійсненна!

Добрий вечір всім!

Не помилюся, якщо скажу, що зараз усіх читачів цієї теми найбільше цікавлять два питання:

1. Коли припиниться зростання долара?

2. На якому рівні це зростання зупиниться?

Я не повторюватиму псевдонаукове марення про співвідношення М2/ЗВР, хоча спробую з цифрами трохи повозитися. Отже. Що ми маємо на даний момент?

1. На готівковому ринку за сьогодні - зростання відразу на 15-20 копійок. Якщо ще учора закривалися на рівні 17,10, то сьогодні до вечора, по різних містах - 17,25-17,30 на продажі. Тобто явне прискорення процесу. Не сильно помилюся, якщо передбачу завтра, з такими ж темпами, до вечора будемо на 17,55-17,60. А до четверга вже побачимо 18. Що я хочу сказати? У наявності чергова паніка і ажіотаж. Викликана, в першу чергу, повним самоусуненням від процесу як НБУ, так і уряду в особі прем'єра Яценюка, міністерства фінансів і інших. Їм зараз не до курсу долара.

2. У терміновому порядку верстається Бюджет на 2015 рік. Причому курс, по якому він "верстається", нікому не відомий. Припущу, що його взагалі ніхто не розраховував. Скажу одне: набагато ПРОСТІШЕ закласти нижчий курс. Тоді, якщо реальний курс буде вищий, то надходження від імпорту - акцизи, податки всякі і тому подібне, прив'язані до курсу - будуть вищі.

3. В умовах ЗРОСТАЮЧОЇ паніки ("Караул! Завтра буде 20"!) виграють банки, що досі приймають гривну на валютні депозити. Причому збожеволілі "олені" (що ще учора чекали, що курс повернеться до 8-10 гривень за долар) готові нести УСІ гроші у банк, що лише обіцяє прийняти їх папір національну валюту в обмін на рядок в договорі "доларів США". Зверніть увагу, не на справжні долари - а лише на рядок в договорі. А "папір все стерпить"... І чим більший буде розрив між чорним і банківським курсами - тим сильніше і упевненіше олені бігтимуть у банки. Уловлюєте думку? ТАКИМ нехитрим чином гроші повертатимуться назад у банки. Причому НЕ В УСІ банки - а тільки в ПОТРІБНІ банки :) Усе геніальне - просто.

Проте повернемося до наших питань. Так коли ж припиниться зростання долара? Я неодноразово повторював, що досі у НБУ була безліч реальних можливостей приборкати зростання. Проте замість цього джина вирішили випустити з пляшки. І назад його заганяти ніхто не збирається. Простіше кажучи - НІХТО зупиняти зростання курсу НЕ БУДЕ. Більше того . У нинішніх умовах тотального бюджетного дефіциту друкування гривні прискориться в рази. Я не хочу нікого лякати. Але зараз я РЕАЛЬНО не бачу інструментів, якими б НБУ ЗАХОТІВ зупинити зростання курсу. Одномоментно прибрати гривню з ринку - нереально. Усі вигадки про "введення нової валюти" - так, це був би вихід :) Але це нереально, я не читатиму зараз лекцію з грошового обігу, просто повірте. Другої "Павлівської реформи" підготувати НІКОМУ. Та і грошей таких НЕМАЄ.

Єдине, що зараз зупинить зростання - це повне падіння попиту на валюту. Яким чином це може статися? Одні з основних покупців валюти зараз - контрабандисти. Так-так, я не жартую :) Зараз, як ніколи, посилилося ввезення в Україну "лівими шляхами" раніше усього бензину, електроніки, побутової техніки і тому подібне. З одного боку, в прагненні "убити завислу гривню" народ вимітає товари з полиць магазинів... з іншої - ця гривня вивалюється на валютний ринок, який вже насилу задовольняє потреби у валюті. Валюта вимивається з країни. І скоро... залишиться тільки ТЕ, що в матрацах :) І ось тоді... Ось тоді потрібно буде спровокувати ВІДКАТ. Щоб утримувачі "матрацної зелені" понесли її у банки (ага, щас!) на ринки, на опти - і забезпечили приплив валюти. Збожеволілі олені готові гребти почому завгодно. Тому що "буде відкат". І зламати цей стереотип буде непросто. Але якщо не розвернути тренд - те скоро просто НІЧОГО буде продавати :) А закони ринку не відмінити ні Януковичу, ні Порошенку, ні навіть ВВП... Тому ще 2-3 дні зростання - і зростання захлинеться через відсутність припливу валюти. Залишаться одні ті, що бажають купити. А так не буває...

Тепер - на якому ж рівні це станеться? Марна справа вгадувати пік. Цим займаються трейдери на першому році самостійної торгівлі :) Потім ця хвороба проходить. Пік буде там, де співпаде безліч супутніх чинників. Можливо, він буде в районі 17,80-18,00. Можливо - трохи вище або трохи нижче. Суть не в цьому. Суть в тому, що ГЛОБАЛЬНО тренд на зростання долара (точніше - падіння гривні) не зламаний. І нікому в цій країні ДОСІ це не під силу. "Джин випущений з пляшки"...


Переглядів: 354 | Додав: gargat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]